NIKOLA IVANOVIĆ: SVE JE MNOGO LAKŠE UZ PODRŠKU
slika 14.03.2018. 17:00 h
U susret polufinalu: Ako nam je ikada bila potrebna podrška publike to je sada! Zajedno sa našim navijačima, sa emocijom i željom da za njih i Klub damo sve od sebe.

Sa nestrpljenjem očekujemo polufinale ABA lige. Šta pobjeda u prvom polufinalnom meču i ulazak u finale znači za klub?

-          Ulazak u finale bi značio  da se naš trud isplatio. Mislim da se godinama radi na tome i prave uslovi i  atmosfera da se uđe u finale. To je nešto što smo zaslužili.

Kada sagledamo širu sliku, jasno je da visok plasman i mogućnost da Budućnost Voli bude u finalu  ABA lige ima veliki značaj ne samo za klub, već i za grad i našu državu. Kako vi gledate na to?

-          Značajno je za rejting kluba, naročito nakon ovakve sezone u Evropi. Mnogo je  ljudi u Podgorici i Crnoj Gori koji žive za ovaj klub i konstantno godinama prate sve sto se dešava u njemu, zato bi bilo lijepo da napravimo to što od nas očekuju. Za afirmaciju sporta, košarke i naše zemlje, ovo  finale bi bilo od velikog značaja.

Da li Nikola vidi Budućnost Voli  kao potencijalnog šamoiona ABA lige?

-          Lijepa misao, ali je sada primarni fokus na  Cedeviti.

Bili ste dio tima ranijih sezona, pa možete izvući paralelu. Šta se promjenilo? Da li je ove sezone neki aspekt funkcionisanja drugačiji?

-          Ono što mogu da primijetim je da je publike sve više i da se odnos prema Klubu promjenio. Tu je napravljen dobar posao i generalno vlada jedna pozitivna atmosfera oko kluba. Poklanja se velika  pažnja mladim igračima, škola košarke okuplja sve veći broj djece.

 Šta za vas lično predstavlja Budućnost Voli? Kakve su vaše relacije sa stručnim štabom i upravom? Kako doživljavate svoju ulogu u Klubu?

-          Veliku obavezu. Iskreno, to je veliki dio mog života koji shvatam krajnje ozbiljno. Uloga mi je znatno drugačija nego prije par godina i mislim da sam to zaslužio. Odlično saradjujem sa upravom i stručnim štabom Kluba.

Iskreno, istinski  uživam igrajuci za Buducnost Voli ove godine.

Koji vas je protivnik najviše namučio do sada? Šta ste naučili iz tog iskustva?

-          Bilo je par utakmica u kojima  je protivnik zaista bio bolji, imali smo razna iskustva, ali ono što ponavljamo cijele sezone i što se toliko puta ispostavilo tačnim  je -  najbitnija lopta je svaka lopta!

Kada ste kao tim sebe najviše iznenadili i pružili više od očekivanog?

-          Treniramo i igramo jako da bi sto vise pobjeđivali. Nekad je to protiv mnogo jacih protivnika,  ali se ne predajemo i dajemo sve od sebe da pobjeda za nas postane navika.

Kakva atmosfera vlada u Klubu uoči utakmice sa Cedevitom?

-          Postoji malo pozitivnog pritiska koji treba da se kanališe u dobru energiju. Fokusirani smo na trening koji mora biti dobar ovih par dana pred meč.

Možete li uporediti Budućnost Voli i Cedevitu? Koje su naše prednosti i mane u odnosu na suparnika?

-          Poznajemo dobro Cedevitu i  i naš pristup mora biti bolji u fizičkom dijelu, gdje imamo vise kapaciteta od njih.

U susret utakmicama, uvijek se pozivaju navijači da podrže svoj klub. Šta vama znači ta vrsta podrške? Šta vi lično osjećate kad čujete huk sa tribina?

-          Sve je mnogo lakše uz podršku. Cijele godine je u Morači vladala  dobra energija i sada kada je najbitnije, navijači i mi zajedno sa njima, moramo biti na najvišem nivou.

Nosi nas huk sa tribina, nosi nas ta emocija i želja da za svoje navijače damo sve od sebe.

Ako nam je ikada bila podrška publike to je sada. Ovo je presudan momenat da naši navijači budu tu za nas!

Povezani članci:
bmw
KKBOneteam
202222
one team 2020

Prijavite se na naš njuzleter:

Pratite nas:

© All rights reserved 2017 Budućnost VOLI, Powered by Amplitudo