Gavrilo Pajović: Publika bodri plavo bijeli klub
slika 15.03.2018. 14:30 h
„Jedan od ciljeva je i bio povratak publike u dvoranu i mislim da smo u tome i uspjeli”.

Vi ste neko ko već dugo živi sa Klubom i odlično poznajete košarkašku situaciju u regionu. Šta za Budućnost Voli znači predstojeća utakmica? Da li prolazak u finale ima širi značaj od klupskog?

Kao dijete Budućnosti, njen igrač, kapiten, a već dugi niz godina i sportski direktor mogu  reći da predstojeća utakmica sa ekipom Cedevite nama mnogo znači, jer pobjeda nad njima donosi toliko željeno finale, a ujedno i najveći uspjeh u istoriji kluba kada je ABA liga u pitanju. To bi ujedno bila velika pobjeda ne samo za naš  klub  već i za naš grad i našu državu.

Možete li izvući neki zaključak na kraju sezone?

Naravno da možemo zaključiti da je ovo bila jedna uspješna sezona  u kojoj smo napravili odlične rezultate, gdje moram spomenuti osvajanje kupa Crne Gore u jednoj fantastičnoj utakmici sa ekipom Mornara, zatim četvrfinale Euro kupa i drugo mjesto u ABA ligi, koje nam daje prednost domaćeg terena u polufinalnim utakmicama sa ekipom Cedevite.

Kako ste zadovoljni načinom rada sa mladim selekcijama, školom košarke i odnosom prema mladim igračima?

Što se tiče rada sa mlađim selekcijama veoma sam zadovoljan. Moram istaći da nam  je kompanija Voli  kupovinom dvorane u Donjoj Gorici  obezbijedila vrhunske uslove za rad i napredak mladih igrača, možda čak i najbolje u regionu. Sve naše selekcije počev od škole košarke, pa do juniorske selekcije, postižu zapažene rezultate i evidentan je napredak  igračkog kadra u svim selekcijama. 

 Ulazak u finale je realna mogućnost, da li smatrate  da je i  osvajanje šampionske titule  realna mogućnost za Budućnost Voli?

 Smatram da smo kao ekipa rasli svih ovih godina i da je dosta energije, truda i rada uloženo, tako da je sportski nadati se prvo ulasku u finale, a onda je sve moguće.

 Koji  protivnik predstavlja najveći izazov na putu ka osvajanju vrha?

Kao što se i najavljivalo na početku sezone, ekipe Crvene Zvezde i Cedevite su opravdale ulogu favorita i našle se  u samoj završnici prvenstva. Nama je trenutno Cedevita najveći protivnik i mislimo samo na tu utakmicu.

Šta očekujete od meča sa Cedevitom? Šta možete navesti kao prednost Budućnost Volija, a šta kao najveći izazov?

Što se tiče meča sa Cedevitom, mogu reći da je to naš dobro poznat protivnik, jer smo ove sezone odigrali pet međusobnih  utakmica, tako da je neko posebno iznenađenje prakticno nemoguće. Kao prednost apsolutno navodim domaći teren, našu fantastičnu  publiku i naše Varvare  bez kojih  ne bismo mogli postići ovakve sjajne rezultate. 

Kao neko ko je osjetio šta podrška publike znači igračima, možete li napraviti poredjenje- navijači Budućnosti nekad i sad?

San svakog igrača je da igra pred punim tribinama. Ja sam imao tu čast i privilegiju da to i osjetim. Neko veće poređenje je teško napraviti, ali samo mogu reći da podgorička publika voli svoj klub i da to pokazuje iz utakmice u utakmicu.

U zadnje vrijeme raste broj navijača na tribinama Morače. U poredjenju sa prethodnim godinama, Klub ima značajno veću podršku, da li mislite da je dostignut jedan od ciljeva koje ste postavili u prethodnom periodu- da se grad vrati svom klubu?

Primjećujem da se publika vratila u dvoranu i da veoma dobro bodri naš plavo bijeli klub. Jedan od ciljeva je i bio povratak publike u dvoranu i mislim da smo u tome i uspjeli.

Povezani članci:
bmw
KKBOneteam
202222
one team 2020

Prijavite se na naš njuzleter:

Pratite nas:

© All rights reserved 2017 Budućnost VOLI, Powered by Amplitudo