Intervju sa Suadom
slika 17.03.2018. 13:55 h
Kapiten KK Budućnost VOLI, Suad Šehović je odgovorio na pitanja koja ste mu postavili na Facebook-u i Instagram-u!

1. Kog igrača ti je najteže bilo čuvati u karijeri?

Imao sam sreće da igram protiv vrhunskih evropskih košarkaša. Kako kroz Aba ligu, Eurocup, VTB ligu, tako i kroz reprezentativne akcije. Bilo je dosta igrača protiv kojih je teško bilo igrati tako da je teško izdvojiti jednog ili dvojicu...

2. Ko je po tebi najbolji igrač na svijetu?

Lebron i Bryant.

3. Koji ti je omiljeni trenutak u karijeri?  

Definitivno su to kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2012. Bila je to sjajna godina reprezentacije, 10 utakmica bez ijednog poraza. Izdvojio bih još 2014. godinu, kada smo sa Cedevitom igrali polufinale Aba lige. Bili smo tako blizu Evroligi, ali nismo ostvarili taj san.

4. Ko ti je bio inspiracija kada si odrastao i kako se osjećas povodom toga što si najbolji spot-up šuter na Balkanu?

Prvi put to čujem. Balkan je iznjedrio mnogo dobrih šutera. Naravno da mi je prija saznanje da ima onih koji tako misle i o meni. Što se tiče idola, definitivno je pokojni Haris Brkić bio neko kome sam se divio .

5. Sa kojim igračem najviše voliš da igraš? 

Ne mogu izdvojiti jednog. Da bi na parketu napravili dobar rezultat, jako je važno da funkcionišemo kao tim. Svako ima svoju ulogu i svako daje svoj doprinos. Svih 15 momaka iz rostera su podjednako važni.

6. Najbolja navijačka atmosfera u SC 'Morača' do sada, protiv koga i kada?  

Majstorica polufinala sa Cedevitom 2014.

7. S obzirom na to da si kapiten, da li nekad osjećaš veću odgovornost kada na primjer tvoj tim gubi ili nešto drugo loše se dešava?

Naravno da je odgovornost velika. Jako je loš osjećaj kad izgubimo, posebno kad podbacimo protiv neke ekipe koja je na papiru slabija od nas. Ipak, ove godine smo imali više razloga za slavlje i nadam se da ćemo u tom maniru nastaviti.

8. Sa kim se najviše družiš iz tvoje ekipe?  

Kao ekipa provodimo dosta vremena zajedno na treninzima, putovanjima, u hotelima... Tako da slobodno vrijeme uglavnom provodim sa porodicom i prijateljima koji nisu iz svijeta košarke.

9. Ko iz ekipe pravi najbolju atmosferu u svlačionici?

Atmosfera u ekipi je odlična. To nas nosi i drži zajedno. Slobodno mogu reći da je pozitivna energija u svlačionici jedan od ključnih faktora za sve ono sto se kasnije dešava na parketu. U šalama prednjace Pop, Sejo, Gorda, Dzoni.

10. Misliš li da Budućnost može da osvoji ABA Ligu?

Siguran sam da može. Ali idemo stepenicu po stepenicu. Prvi cilj je da odigramo dobro protiv Cedevite u polufinalu. A onda je u finalu sve moguće.

11. Koliko je lakše igrati pred punom dvoranom?  

Navijači i podrška sa tribina su naš šesti igrač. Dobra atmosfera nosi svakog igrača i tad radiš više nego što u tom trenutku misliš da možeš. Kad ide loše, tu su da nam daju vjetar u leđa.

Povezani članci:
bmw
KKBOneteam
202222
one team 2020

Prijavite se na naš njuzleter:

Pratite nas:

© All rights reserved 2017 Budućnost VOLI, Powered by Amplitudo