Intervju: Nikola Milošević i Fedor Žugić
slika 22.06.2018. 10:00 h
Kadetska selekcija KK Budućnost VOLI je pobjednik Memorijalnog međunarodnog košarkaškog turnira "Haris Brkić". Nikola Milošević i Fedor Žugić su podjelili sa nama koliko im znači pobjeda na ovom turniru.

Šta za tebe znači pobjeda na ovom turniru?

Nikola: Vrlo sam zadovoljan svojom igrom prethodnih nekoliko mjeseci. Ovo je drugi put u mojoj košarkaškoj karijeri da sam osvojio tri uzastopna trofeja, i sada još prvo mjesto na turniru i to me dodatno motiviše da sličan podvig ponovim i u budućnosti. To mi donosi puno samopouzdanja i dodatni motiv za dalji rad.

Fedor: Ova pobjeda je mnogo važna za naš grad i za naš klub. Mnogi već afirmisani košarkaši i privilegija je biti dio takvog tima.

 

Koliko je za tebe važno što su nagrade uručili velikani  košarke Gavrilo Pajović i Nikola Bulatović?

Nikola: Veliko je zadovoljstvo biti počastvovan prisustvom i dodjelom nagrada  od strane naših proslavljenih sportista. Oni su imali nevjerovatan talenat, neumornu radnu etiku i predanost  i zbog toga su uvjek bili nas uzor i inspiracija.

Fedor: Znači mnogo, oni su veliki igrači i velika inspiracija. Oni su uzor svima nama mladim košarkašima.

 

Ko je bio najteži protivnik na turniru, koga možeš od igrača protivničkog tima izdvojiti kao težeg protivnika?

Nikola: Partizan je bio najjači protivnik i uvijek je zadovoljstvo igrati protiv jedne takve ekipe, žao mi je sto nisu došli u punom sastavu jer smatram da je finalna utakmica mogla biti zanimljivija tako. Sve protivnike shvatam ozbiljno i gledam jednako.

Fedor: Partizan ubjedljivo najteži protivnik i Lav Cvetković kapiten iste ekipe koji je na turniru odnio nagradu kao najprespektivniji igrač.

 

Kako vidiš razvoj svoje profesionalne karijere?

Nikola: Veoma sam zadovoljan što sam u klubu sa tako bogatom istorijom. Smaram da je KK Budućnost najbolji izbor za moj napredak i košarkaško usavršavanje. Na meni je da opravdam povjerenje koje mi je dato, da se nametnem treneru i ljudima u klubu pred predstojeće izazove koji me očekuju. Uvjek se radujem napornom radu i onda je napredak neizostavan i dostižan.

Fedor: Kao i svi mladi sanjam da svoj put gradim kroz svoj matični klub Budućnost, a nakon toga dolazi evropska košarka zatim NBA.

 

Euroliga stiže u naš grad, koliko je to važno tebi lično?

Nikola: Što se tiče dolaska Eurolige u naš grad, mislim da je to vrlo značajno za našu državu i njenu promociju. Možda će baš to uticati da se jos više promoviše i omasovi cijela košarka. Drugi značaj je što ćemo možda uz pomoć Evrolige i obnoviti dio košarkaških terena koji bi ponovo bili stavljeni u funkciju i raspolaganju svima nama. Za mene je jedinstvena prilika da gledam, učim i  izvučem sve od najboljih igrača.

Fedor: Imaću priliku da gledam najbolje od najbolji koji će se takmičiti sa mojim klubom jer sam i sam dio jednog euroligaškog tima, naučiću puno ove sezone.

 

 Zvezdan Knežević o samom turniru:

Memorijalni košarkaški turnir "Haris Brkić" se organizuje već 17 godina. Učesnici su klubovi u kojima je Haris igrao: Bosna Royal, Partizan NIS, Borac Čačak I Budućnost VOLI, organizacija turnira je naizmjenična. Naš klub je ove godine bio domaćin, organizovali smo se na najbolji mogući način uz punu podršku sportskog direktora, izvršnog direktora pa i samog predsjednika kluba.

Nagrade su uručili Gavrilo Pajović, sportski direktor kluba i nekadašnji Harisov saigrač i Nikola Bulatović veliko ime u košarkaškom svijetu.  Takođe Harisovi saigrači Zoran Stevanović, Miroslav Berić i Predrag Drobnjak su po sopstvenoj želji učestvovali i donirali nagrade za najboljeg strijelca, najprespektivnijeg igrača i najmlađeg učesnika.

 

Gavrilo Pajović o svom poznanstvu sa Harisom Brkićem:

Haris je bio odličan igrač, veoma vaspitan i dobar momak, velika je tragedija što su njegov život I karijera završeni prerano. Za njega veže me mnogo lijepih uspomena od Bosne i Sarajeva gdje smo prvi put bili saigrači do podgoričke Budućnosti. 

Povezani članci:
bmw
KKBOneteam
202222
one team 2020

Prijavite se na naš njuzleter:

Pratite nas:

© All rights reserved 2017 Budućnost VOLI, Powered by Amplitudo