Intervju: Ozren Sekulović
slika 19.07.2018. 14:10 h
Ozren Sekulović, 37 godina, dipl.matematičar. Radi u Crnogorskom Telekomu.

Šta za Vas znači KK Budućnost?

KK Budućnost, kao i kompletno sportsko društvo Budućnost, je dio mog života još od najmlađih dana. Godine odlaska na utakmice stvorile su neraskidivu vezu sa klubom i navijačima, ispunjenu sa puno emocija, nezaboravnih momenata, druženja, anegdota, pobjeda i poraza.  

 

Smatrate li da se košarka vratila u naš grad?

Da, to se naročito vidjelo krajem sezone u ABA ligi, kada je čitav grad disao istim plućima I doprinio istorijskom uspjehu. Doduše, za prave navijače košarka nikad nije ni napuštala Podgoricu.

 

Kako pamtite KK Budućnost iz djetinstva?

KK Budućnost pratim još od osnovne škole, iz vremena kada sam kratko i trenirao košarku. Išli smo organizovano na utakmice i navijali za plavo-bijeli tim. I naravno, proizvodili nezaboravan zvuk starim žutim stolicama u Sportskom centru Morača.

 

Ko su igrači koji su po Vašem mišljenju ostavili najveći trag u KK Budućnost?

Izdvojio bih domaće igrače iz generacije koja je osvojila Kup SRJ u Nikšiću 1996. godine: Gavrila Pajovića, Vlada Šćepanovića, Dragana Vukčevića i Sašu Ivanovića, kasnije pojačane Stevanom Pekovićem, Dejanom Radonjićem i Nikolom Bulatovićem.

Tu su i igrači generacije koja je osvojila tri prvenstva SRJ za redom: Dejan Tomašević, Milenko Topić, Vlado Kuzmanović i Haris Brkić.  Nakon njih, Igor Rakočević I Dejan Milojević, a od sadašnje generacije Nikola Ivanović I Nemanja Gordić. Takođe, nećemo zaboraviti svima simpatičnog Jerome-a James-a.

 

Sastavite idealnu petorku Budućnosti proteklih 25 godina – do sada?

1.Igor Rakočević

2.Vlado Šćepanović

3.Haris Brkić

4.Dejan Milojević

5.Dejan Tomašević

 

 KK Budućnost je šampion ABA lige, kako ste doživjeli osvajanje titule?

Osvajanje ABA lige je ostvarenje sna za sve navijače. Uvijek je nedostajalo malo, ali ove godine su konačno sklopljene sve kockice. Tim od pretežno domaćih igrača, sa Džikićem na klupi i uz podršku navijača zasluženo je podigao trofej I dobio ulaznicu za Euroligu nakon 15 godina.

 

Ove godine naš klub igra Euroligu, kakva su Vaša očekivanja?

Očekujem dobru atmosferu u Sportskom centru Morača i borbenu ekipu Budućnosti koja će pomrsiti račune favoritima. Puno će zavisiti od pojačanja, nekih desetak pobjeda bi bilo odlično za početak.

 

Poruka pred Euroligu?

I FEEL DEVOTION!!!

Povezani članci:
bmw
KKBOneteam
202222
one team 2020

Prijavite se na naš njuzleter:

Pratite nas:

© All rights reserved 2017 Budućnost VOLI, Powered by Amplitudo