Održana prva press konferencija u punom sastavu
slika 14.08.2018. 21:22 h
KK Budućnost VOLI, danas je održao prvu press konferenciju u punom sastavu, sa najavom da ovdje nije kraj pojačanjima, u nastavku pročitajte izjave trenera, predsjednika kluba, sportskog direktora kao i novih igrača našeg kluba.

Aleksandar Džikić, trener Budućnost Volija: Zahvaliću igračima koji nijesu više sa nama - Gibsonu, Lendriju i Doulmanu. Takođe i bivšim članovima stručnog štaba. Prije godinu dana postavljena je ideja da se oslonimo na domaće igrače. I u Evroligi ćemo je pratiti, što duže budemo mogli. Zato smo zadržali sve domaće. To je velika stvar za predsjednika i klub.

Jedan dio rada ove godine biće nešto lakši jer se poznajemo, to će pomoći da četvorica novih postanu dio ovog tima. Pohvaliću domaće igrače, na pristupu ljetnjoj pauzi gdje su se svi bavili sobom, radili individualno, većina njih u Beogradu sa kondicionim trenerom Mihajlovićem. Ovaj nivo na kojem smo sada je nešto novo za većinu ovih momaka. To je naravno izazov, da svi sami provjerimo sebe gdje smo i koliko možemo. Evidentni problem je raspored, pokušaćemo da napravimo korak naprijed organizaciono, kada je sistem putovanja, odmora. Tome je prilagođen i pripremni period. Svjesno smo zato odlučili da više vremena provedemo van Podgorice. Naš pristup je jasan, igrati maksimalno protiv svih. Gdje nas to vodi ne znam, ne zavisi samo od nas, ali oni koji budu kupovali karte za ,,Moraču“ imaće šta da vide. Želim da podrška bude kao u polufinalu i finalu ABA ligi, da to ne bude kao modna pista, da ljudi ne dolaze da budu viđeni tu nego da navijaju. Ne volim da dajem bilo kakva obećanja. Vrlo rano smo doveli pojačanja koja smo već doveli. Duboko vjerujem da su pojačanja došla jer imaju veliku ambiciju da budu upravo ovdje.

Od 5. septembra do Super kupa u Laktašima smo bez šest igrača i to komplikuje pripreme. Nijesmo imali bilo kakve dileme kako da se ponašamo u toj situaciji. Imamo izvanrednu komunikaciju sa selektorom, a za naredne prozore - o tom potom. Erl Klark će igrati ono što je prošle godine igrao Kajl Lendri, kao igrač koji može odgovoriti zadacima na ,,četiri“ i ,,pet“. Isto će se zahtijevati od Alekse Ilića. Mnogo možemo promijeniti u fazi odbrane, birali smo igrače koji razumiju da igraju košarku u oba pravca. Klark je uradio ogroman napor da dođe baš ovdje. Formacijski ćemo se mijenjati, imamo nove igrače koji mogu igrati na više pozicija, u napadu i u odbrani. Vodili smo računa o tome da budu različiti, po karakteru, navikama, o svemu se vodi računa.

 

Dragan Bokan, predsjednik Budućnost Volija: Veliki je ulog, Budućnost Voli neće tolerisati bilo kog od igrača ili zaposlenih. Veliki je ulog, a mi želimo kontinuitet, stabilnost. Ne nešto što će biti ,,naduvani balon“ od jedne godine, već stabilnost. Što se tiče prelaznog roka, ovo nije kraj, niti će to biti prvim danom sezone. Svi igrači su tu, dok budu mogli dati ono što se traži od njih. Svi su finansijski dobili ono što su tražili.

I ove godine, Crvena zvezda i Cedevita su favoriti u ABA ligi, a mi ćemo biti mnogo jači i konkurentniji nego u prošloj, našoj šampionskoj sezoni. Ovo je istorijska takmičarska sezona za nas. Budućnost Voli u nju ulazi sa mnogo većim ambicijama nego prethodnih godina. Kao šampion ABA lige, učesnik Evrolige, odmah ću reći da su klub i grad obezbijedili uslove za organizaciju evligaških mečeva. Imamo potvrdu od strane Evrolige da je njihov šef za kontrolu praćenja uslova organizacije mečeva biti prisutan 31. septembra na meču sa Krkom u ,,Morači“. Do tada ćemo ispoštovati apsolutno sve uslove organizacije takmičenja. Ponosno mogu reći, ispred upravnog odbora kluba, koji je zajedno sa gradom i državom ušao u posao renoviranja dvorane, da smo uradili izuzetan posao.

Mnogo smo jači već sada nego prošle godine. Ponosni smo što smo uspjeli da zadržimo sve domaće igrače, a da za sada imamo četiri velika pojačanja. Poželjeću im dobrodošlicu. Na sastanku u Barseloni, menadžment kluba je razgovarao sa predsjednikom Evrolige Đordijem Bertomeuom. Sve organizacione prepreke smo otklonili, u zadatom roku od 90 dana. Zadnji datum rada u SC ,,Morača“ je 15. septembar, a klub će trenirati 10. septembra, ili 11. uveče. Utrostručili smo broj zaposlenih, jer smo od Evrolige dobili preporuke da klub mora funkcionisati kao neka multinacionalna kompanija. Njima je bitnija organizacija kluba, od igračkog kadra. Jasno mi je šta želi Evrolige - stabilan, organizovan klub, poput najvećih.

Što se ABA lige tiče, mnogo se prašine diglo u plej-ofu. ABA liga je najbolji sportski proizvod regiona, kada su takmičenja u pitanju. Ona je nešto što je jako dobro, naročito za manje države i manja tržišta. Bilo je mnogo priče u finalnoj ABA seriji. Tamo gdje sam bio krajem aprila neću stati, da se borim za još bolje organizovanu ABA ligu. Da mi klubovi nijesmo promijenili upravljačku strukturu ABA lige, Budućnost Voli danas ne bi igrača Evroligu. Prethodna skupština ABA je trajala do osam sati, nijesmo tada prošli 30 procenata materijala. Mnogo toga treba mijenjati, a ono što je dobro da smo kao liga jak proizvod, jak brend, finansijski stabilan. Ono sa čim nijesmo zadovoljni je sudijska organizacija. Ljudski faktor mora što manje uticati na regularnost takmičenja. Nijedan klub ne smije imati poseban tretman.

Bokan je najavio ulazak predstavnika Porto Montenegra u Upravni odbor, kao i predstavnika Opštine Podgorica, EXPO komerca i NALL grupe. Zahvalio se predsjedniku KSCG i predsjedniku države Milu Đukanoviću, bivšem gradonačelniku Podgorice Stijepoviću i novom Vukoviću.

 

Suad Šehović, kapiten Budućnost Volija: Učinićemo sve da se novi saigrači osjećaju kao kod kuće, u timu i u Podgorici. Želim prije svega da imamo više sreće nego prošle sezone kada su u pitanju povrede. Bićemo tu da svaki zahtjev trenera ispustimo od početka do kraja, na pripremama i tokom sezone. To zahtjeva evroligaška sezona i tim šampiona ABA lige.

 

Nikola Ivanović, plejmejker Budućnost Volija: Svi smo svjesni šta nas očekuje. Sve što smo do sad radili moramo dići na viši nivo - što se tiče profesionalizma, pristupa. Gradićemo kvalitetnu igru tokom priprema, sa vrhunskim pristupom i pozitivnim stavom. Ono što mi radimo je vrhunska analiza, tako ćemo raditi i ubuduće, to nas odvaja od konkurenata. Bićemo studiozni i posvećeni.

 

Edvin Džekson, bek Budućnost Volija: Zahvaliću organizaciji kluba, stručnom štabu, na prilici da igram ovdje, u Evroligi. Ovo je izuzetno važna sezona - za klub, tim, svakog pojedinca u timu. Srećan sam kada vidim kako su navijači reagovali dolaskom pojačanja, sa mnogima od njih sam komunicirao na društvenim mrežama. Evroliga se vraća u Podgoricu, to treba istaći, tako da je ovo važan košarkaški centar. Siguran sam da ćemo mi, četvorica pojačanja, učiniti sve da klub i naredne sezone igra Evroligu.

 

Koti Klark, krilo Budućnost Volija: Želim da poručim treneru - tu sam da radim žestoko, za tim, za svakog od saigrača. Sve ono što sam čuo o klubu, vidio o gradu, državi, me čini srećnim. Već sam igrao ovdje protiv Mornara u Baru, tako da znam da nas čeka jaka konkurencija u ABA ligi, ne samo u Evroligi.

 

Gavrilo Pajović, sportski direktor Budućnost Volija: Od 17. do 27. smo u Kolašinu, potom od 29. do 10. na mini-turneji u Beogradu sa pet prijateljskih mečeva. Nakon mini-turnira u Brindiziju, čeka nas Super kup ABA ligi. Pripremaćemo se za tešku, napornu sezonu. Takvu očekujemo. Doveli smo dobre, iskusne igrače, kvalitetne ljude.

bmw
KKBOneteam
202222
one team 2020

Prijavite se na naš njuzleter:

Pratite nas:

© All rights reserved 2017 Budućnost VOLI, Powered by Amplitudo