Izjava Erla Klarka uoči odlaska na pripreme
slika 17.08.2018. 13:00 h
"Čeka nas Evroliga, borba da odbranimo ABA titulu, i u takvoj situaciji sam spreman da igram sve što se očekuje od mene."

Erla Klark je uoči odlaska na pripreme izjavio:

"Teško je porediti američku i evropsku košarku, NBA i Evroligu, stilove igre, možda je dovoljno samo reći da su nam i pravila različita. Ipak ja volim i evropski stil, sve specifičnosti, forsiranje timske igre, to je sve izazov za igrača. Uživam u Evropi i vjerujem da sam se u posljednje dvije sezone potpuno privikao na evropski stil.

Prost je razlog što sam tu, dopao mi se projekat Budućnost Volija. Priča o mladom timu, klubu koji je nakon 15 godina u Evroligi. Sistem igre, rad trenera, žestok i ozbiljan pristup. Glad za pobjedama, naravno. Sve to sam čuo o Budućnost Voliju i uvjerio se gledajući snimke, prateći rezultate u Evropi. Ovo je tim po mom meraku i vjerujem da sam ovog ljeta napravio pravi izbor.

Čeka nas Evroliga, borba da odbranimo ABA titulu, i u takvoj situaciji sam spreman da igram sve što se očekuje od mene. Nije problem da igram "peticu", znači klasičnog centra, ili da igram na krilnom centru. Sve sam to iskusio posljednjih godina u Bešiktašu i sve je izazov. I u odbrani i u napadu. Naš plan je da igramo raznovrsno, mijenjamo ritam, budemo spremni i za čvrstu pozicionu borbu i na bržu igru. Ali prije svega moramo da se pripremimo dobro. Obavezali smo se na veliki rad na pripremama i tako će i biti."

bmw
KKBOneteam
202222
one team 2020

Prijavite se na naš njuzleter:

Pratite nas:

© All rights reserved 2017 Budućnost VOLI, Powered by Amplitudo