Izjava predsjednika KK Budućnost VOLI sa održane press konferencije
slika 12.11.2018. 19:17 h
Predsjednik KK Budućnost VOLI, Dragan Bokan je na današnjoj press konferenciji, održanoj u SC Morača izjavio sljedeće:

Hvala vam na tome što ste se odazvali na naš poziv u ovako kratkom roku, do sada nismo izlazili u javnost sa saopštenjima kako ne bi na taj način vršili dodatan pritisak na igrače i Stručni štab uoči utakmice sa Mornarom, mada smo razgovarali i sa ternerom i sa igračima kako bi bili što spremniji za utakmicu u Baru.

Danas je održana sjednica Upravnog odbora, na kojoj smo diskutovali o sledećim temama:

  • Finansijska situacija u Klubu,
  • Unutrašnja organizacija i komunikacija sa Evroligom i ABA Ligom,
  • Analiza dosadašnjih rezultata.

Zaključili smo da su finansijska sredstva obezbjeđena, čime je obezbjeđeno neometano funkcionisanje kluba. Operativni dio, organizacija i saradnja sa ligama teče neometano i na očekivano efikasan i konstruktivan način. Ali, veoma smo nezadovoljni startom sezone.

Konstatovali smo da većina igrača igra ispod očekivanja. Pri tom ne mislim samo na pojačanja, već i na igrače koji su sa nama bili u prethodnoj sezoni, a koji ove godine imaju veću nadoknadu. Najveći problem je sam pristup igri.

Odluka upravnog odbora je da da šansu Stručnom štabu da se pojačavanjem igračkog kadra vrati na pobjedničku stazu. Kako sada stvari stoje, o eventualnim promjenama ćemo vas informisati na narednoj press konferenciji, najvjerovatnije već u srijedu. Svi dobro znamo da brza rješenja nisu uvijek i najbolja rješenja. Činjenica je da smo svi nezadovoljni, ali je veoma nezahvalan momenat za dovođenje pojačanja. Svjesni smo odgovornosti koju imamo pred našim navijačima i cjelokupnom košarkaškom javnošću, kao i toga da ne treba da urušimo ono što smo do sada stvorili. Pomno ćemo pratiti dalja dešavanja u Klubu i biti spremni da brzo reagujemo.

Tek sada, kada je sezona uveliko počela, jasno nam je kakav smo uspjeh napravili prethodne sezone. Svim klubovima koji su novi u Evroligi, trebalo je određeno vrijeme da se snađu i naviknu – ne samo na jake i spremne protivnike, nego i na dinamiku kao i pritisak javnosti. Ni naš Klub u tome nije izuzetak. Ne tražimo alibi za naše momke, želimo da im ipak pružimo priliku da se prilagode, udruže snage, da pokažu sav svoj igrački kapacitet.

Bitno je da igrači i Stručni štab u ovom momentu dobiju podršku svih ljubitelja i navijača, da na taj način daju doprinos da se Budućnost VOLI što prije vrati na kolosjek. Svjesni smo da su očekivanja bila velika, ali trebamo biti realni. Očekujemo od navijača da pomognu Stručnom štabu da opravda povjerenje koje smo im pružili.

Pratićemo situaciju kako ekipa funkcioniše i kako će reagovati igrači i Stručni štab iz utakmice u utakmicu. Smatram da je interes kluba da Stručni štab dobije šansu, kako bi sačuvali kontinuitet.

bmw
KKBOneteam
202222
one team 2020

Prijavite se na naš njuzleter:

Pratite nas:

© All rights reserved 2017 Budućnost VOLI, Powered by Amplitudo