Izjave uoči meča KK Cedevita vs KK Budućnost VOLI
slika 05.04.2019. 18:00 h
Izjave Danila Nikolića i Jasmina Repeše pred treću utakmicu polufinala ABA Lige.
Danilo Nikolić, igrač Budućnost Volija:
Očekuje nas meč poslije kojeg nema nazad, za nas ,,bili ili ne biti“. Vjerujem da smo spremni, da imamo dovoljno iskustva, da je veliki broj igrača prošlo slične situacije. Pogledali smo nekoliko video-snimaka kako bi uvidjeli greške iz prethodnih mečeva. Pokušaćemo da ih ispravimo u Zagrebu.
Treba ponoviti agresivnost u odbrani iz meča u Podgorice, ali prije svega fokus. To nam je i falilo u prvom meču u Zagrebu. Imamo jasne smjernice za majstoricu. Imamo igrače koji mogu ići na skok u napadu. Svjesni smo da smo nadskočeni u prvom meču. Tražićemo bolji skok od rivala, da bolje gradimo koš. Cedevita ima mnogo igrača spoljnje linije koji mogu ići na skok. 
Tražili smo se cijele sezone što se igre tiče, pretrpjeli smo dosta promjena. Prošlo je dosta vremena, spremni smo za najvažniji dio sezone. Spremni smo na borbu, ovakvi mečevi igraju se sa dosta žara, to je i normalno. 


Jasmin Repeša, trener Budućnost Volija:
Čeka nas izuzetno bitan meč, protiv rivala koji već duže vremena igra jako dobro. Naša dva meča su pokazala šta je to što moramo eliminisati, a šta napraviti u igri. Sve je tu jasno, kako treba otići u Zagreb, kako odigrati da bi pobijedili.
Nijesam zadovoljan zatvaranjem oba poluvremena u meču u Atini u četvrtak. Ostatak meča bio je koraktan. Rivalu je bilo izuzetno bitno da pobijedi. Mislim da smo mogli odigrati mnogo bolje. Bez obzira na meč sa Cedevitom, takvi dueli kao protiv Panatinaikosa su velika prilika za promociju kluba, za naš imidž. Zadovoljniji sam sa utakmicama i u Barseloni i u Istanbulu protiv Fenerbahča. Svi ti mečevi imali su određene sličnosti, imali smo nedopustiva propadanja protiv rivala takvog profila.
I u pripremama evroligaških mečeva najviše smo radili na segmentima koji imaju dodira sa Cedevitom. Segmentima koji determinišu ovakve utakmice. Bez najvišeg nivoa koncentracije, u svim fazama igre, bez najvišeg nivoa sportske agresivnosti, u svim segmentima, se ne može. To je nešto što obilježi ovakve utakmice. Uvijek je odnos skoka i slobodnih bacanja pokazatelj koncentracije i agresivnosti. Moramo biti prisutni i fizički i mentalno. Kad smo iskontrolisali Cedevitin ofanzivni skok, oni su završili meč sa 72 poena. To mnogo utiče.
Vjerujem da će dvorana biti puna. Na terenu je deset igrača, za igrače na ovom nivou ne bi trebalo da bude bitan faktor šta se dešava na tribinama. Vjerujem da će biti domaćinski ambijent. Mi moramo napraviti stvari koje znamo da možemo, i onda faktor domaćeg terena nije toliko bitan.
 
Povezani članci:
bmw
KKBOneteam
202222
one team 2020

Prijavite se na naš njuzleter:

Pratite nas:

© All rights reserved 2017 Budućnost VOLI, Powered by Amplitudo