Izjave uoči meča KK Crvena zvezda MTS VS KK Budućnost VOLI
slika 11.04.2019. 13:45 h
Izjave Jasmina Repeše i Filipa Barovića pred prvu utakmicu sa Crvenom zvezdom.

Jasmin Repeša, trener Budućnost Volija:

Svi skupa imamo privilegiju da smo učesnici finalne serije, od igrača, trenera, novinara, do publike. Želim da prije svega svi uživamo u finalnoj seriji, da pobijedi košarka, ko na terenu bude bolji. Nadam se da ćemo to biti mi. Imali smo pet dana kao nikada do sada ove godine, za pripremu jedne utakmice. Igramo protiv tima koji je objektivno favorit na papiru, s obzirom na dosadašnji dio sezone. Poraženi smo tri puta od njih ove sezone, izgubili su samo jednom u regularnom dijelu sezone.

Ponavljam, nijesmo se skupili ovdje da budemo zadovoljni ulaskom u finale. Već da idemo do kraja, do titule.

Ne može se govoriti o ekipi koja ima tako dugu klupu, gdje analiziramo 14 igrača, da je problem izostanak Reglenda. Apsolutno to nije problem za njih. Imaju puno opcija za poziciju plejmejkera. To nije samo Čović, već i Rivers i drugi igrači. Nije to hendikep za Zvezdu. Imamo igrače na toj poziciji koji imaju iskustvo, kvalitet, od kojih očekujemo doprinos na najvišem nivou.

Kada dođe do ovakve serije, onda je sigurno jako potrebna dubinska analiza, da se vidi šta je Zvezdi odgovaralo a šta ne u nekim mečevima. Puno je stvari u igri, koje se moraju pripremiti. Zvezda je igrala veliki broj utakmica, od 50 do 60 ove sezone. Moglo se dosta pouka izvući. Gledali smo njihovu seriju protiv Partizana

Naš je posao na parketu. I moj i moje ekipe. Naše ogledalo je tamo, kako smo se fokusirali, kako se pripremili za sve zamke koje nose ovakvi mečevi. Pravo da vam kažem, ne znam ni šta se piše ni na čemu se insistira. Igraćemo u naglašeno domaćinskoj atmosferi, protiv tima koji zna to da iskoristi. Moramo imati odgovor.

U karijeri sam imao 20 ili više plej-ofova karijere. Naslušao sam se kalkulacija. Što se tiče pritiska, kod mene lično ga nema. Sebi dozvoljavam da uživam u plej-ofu, jer za svakog u košarci to je privilegija. Naravno da zahtijeva viši nivo koncentracije, budnosti. To mi lično odgovara, mislim da je to dobro za ekipu, ekipa to osjeti. Samo želim da to bude prava košarka, nova promocija košarke na Balkanu. Ako budu bolji, čestitaćemo, ali tu smo da se borimo.

 

Filip Barović, igrač Budućnost Volija:

Nakon polufinala sa Cedevitom imali smo dovoljno vremena da se pripremimo za Zvezdu. Dobro smo trenirali, radili, spremni smo. Znamo kako Zvezda igra.

Sigurno će biti teško sa centarskom linijom Zvezde. Bilo je teško i prošle godine u finalu. Nije Odžo njihova najveća snaga i najbolji igrač. Imamo tri centra, tu im možemo fizički parirati.

Snaga Zvezde je njihova timska igra. Ako su ostali u prvom meču polufinala bez Reglanda, uspjeli su da se skupe, da prođu Partizna. Kad jedan igrač ispadne, uvijek je tu drugi da odigra i da se pokaže. Mi smo drugi tim u odnosu na onaj koji je izgubio tri puta od Zvezde ove sezone. Spremni smo da okrenemo seriju u našu korist.

Povezani članci:
bmw
KKBOneteam
202222
one team 2020

Prijavite se na naš njuzleter:

Pratite nas:

© All rights reserved 2017 Budućnost VOLI, Powered by Amplitudo