Izjave uoči meča KK Budućnost VOLI VS Crvena zvezda mts
slika 16.04.2019. 14:50 h
Izjave Nemanje Gordića i Jasmina Repeše pred treću utakmicu sa Crvenom zvezdom.

Nemanja Gordić, plejmejker Budućnost Volija:

Znamo dobro kako je bilo u Beogradu, Zvezda ima prednost 2:0. Na nama je da se pozabavimo našom igrom, da probamo da popravimo što više stvari. Mnogo je onoga što možemo popraviti, ako to učinimo, imamo sjajne šanse da pobijedimo.

Očigledno je da treba da igramo bolje odbranu. Primili smo previše poena, dozvoljavali Zvezdi da uđe u serije. Sticanjem samopouzdanja Zvezda je počela da pogađa u visokim procentima. Moramo fizički jače i čvršće.

Malo je vremena da se radi na zajedničkom karakteru, a to smo svakako pokazali u jakim mečevima tokom sezone, da imamo to u sebi. Ako nam ovakvi porazi nijesu motiv, onda ne znam šta jeste. Navijači su veliki faktor, potrebna nam je podrška i pozivam ih. O Zvezdi ne treba mnogo pričati i njihovim problemima, fokusirani smo na našu igru, uz pomoć navijača da bude mnogo bolje.

Igramo finale i normalno je da postoji pritisak. Satjerani smo uza zid, gubimo 2:0, ali treba da iskoristimo taj pritisak i sve što se dešava, da to kanališemo u motiv, veliku želju. Prije svega da pametno igramo.

Što se tiče atmosfere, očigledno je sve, ljudi koji su bili tamo su vidjeli. Mi smo ti na terenu koji smo izgubili ubjedljivo, ipak. Ono što bih volio je da nama navijači pruže pravu podršku, da se od toga ne pravi nepotrebna tenzija. Igrači Zvezde su manje-više bili korektni, uz par čarki koje su normalne za finale.

 

Jasmin Repeša, trener Budućnost Volija:

Znamo svi zašto smo ovdje, da smo u seriji plej-ofa koja nije krenula onako kako smo željeli. Ne samo da gubimo 2:0, već su iza nas mečevi koji većim dijelom nijesu bili dobri. Imali smo većim dijelom dobre ulaske u mečeve, a na identičan način, iz isključivo naših grešaka, nesmotrenosti, smo ušli u minus. Na primjer, u posljednjoj sekundi nesporazum na Perperoglua, trojka, pa prvi napad u trećoj četvrtini primljena trojka, Zvezda je došla do velike prednosti. Mentalno nijesmo odreagovali jako, kako je trebalo u tim momentima. Stabilnost u igri nije zadržana, ušli smo u ponor koji je bio neviđen, da se nije moglo pogoditi slobodno bacanje a kamoli šta drugo.

Kada se povede 15 ili 20 razlike, da šutnete nogom onda ulazi. Tako se i Zvezdini procenti realizacije razlikuju kad su u egali. Previše smo napravili tehničko-taktičkih grešaka, neki u dekoncentraciji, neki ispadanjem iz sistema igre bez ikakvog razloga. A neki i zbog nedovoljne fizičke prisutnosti, jer nijesmo igrali tvrdo kako treba igrati finale. Znamo greške i sve ih možemo otkloniti. Uvjeren sam da ćemo u srijedu gledati drugačiju utakmicu. Najbitnije je sada povratiti samopouzdanje koje je sigurno poljuljano. U domaćinskoj atmosferi možemo do pobjede. Ogromna je Zvezdina prednost, ali ništa nije gotovo.

Ne želim da pravim atmosferu koja je neprimjerena sportu. Nije prvi put da kao trener budem u situacijama koje su izgledale bezizlazno, pa se nešto promijeni. Treba biti optimista i igrati puno bolje da se pobijedi tim sa puno samopouzdanja. Želim fokus samo na meč u srijedu, da svi pruže maksimum.

Bio sam siguran da ćemo pobijediti makar jednom u Beogradu. Siguran u smislu tehničko-taktičke pripremljenosti onoga što smo trebali da napravimo. Tako su i počinjali mečevi. Mali pad koncentracije pruži zamah domaćoj ekipi koja u jednoj atmosferi, takvoj kakva jeste, uhvati ritam. Kad je rival išao na deset razlike onda smo stali, to ovoj ekipi najviše fali, da igra 40 minuta, ali tako je kako jeste.

Koncentracija i fokus moraju da se podrazumijevaju na ovom nivou, za jednog profesionalca. To je tako, minimum koji se mora imati, svakog dana na svoj posao, još u finalu. To su nedopustive greške. Kad se pogodi preko ruke, kontestiran šut, onda je to u redu. Kad se promaši otvorena trica, i to je u redu. Ali kad se promašuju slobodna bacanja u nizu, onda je jasno da sa mentalnim sklopom nije najbolje.

Zaokreti i promjene su se dešavali isključivo na naše greške. To sam u trećoj četvrtini u prvom meču prekidao sa dva tajm-auta. Dešavao nam se tajming kriza u najgorim trenucima, trojke u posljednjim sekundama, pa trojka u prvom napadu u narednoj četvrtini. Trojke na našu grešku, to kažem uz puni respekt prema Zvezdi.

Nešto dijametralno drugačije teško je očekivati. Ali adaptaciju da. Treća utakmica se igra na našem terenu i to je velika razlika. Siguran sam da će naša publika prepoznati momenat da nam pruži pomoć. Zahvaliću im na podršci tokom sezone. Takođe želim da zamolim navijače da ispoštuju protivnika. Da ne dožive igrači Zvezde ono što smo mi doživljavali. Takva atmosfera je onda prava podgorička, crnogorska.

Nijesam doživio bilo kakvu traumu, jer sam odrastao ,,na asfaltu“. Draže mi je da primim šamar nego da budem ispljuvan, jer je to najkukavičkiji čin. Lično sve najbolje želim Zvezdi. Zasluženo su nas pobijedili i to sam rekao i u Beogradu. Namjere mi nijesu bile loše, već samo osjetio potrebu da kažem ono što sam doživio i čuo. Ne priznajem ,,kaznu za nasljeđe“.

Reakcija mora doći, zbog poštovanja prema publici. Prema poslodavcima, jer je malo sredina u Evropi koje to redovno isplaćuju, kao ovdje. Prema imidžu i prema ličnom ponosu. Vjerujem da ćemo u prvih pet minuta pokazati gdje smo i na čemu smo.

bmw
KKBOneteam
202222
one team 2020

Prijavite se na naš njuzleter:

Pratite nas:

© All rights reserved 2017 Budućnost VOLI, Powered by Amplitudo