Predstavljanje ekipe za sezonu 2019/20
slika 08.08.2019. 13:40 h
Jutros je u press sali kluba održana konferencija povodom predstavljanja ekipe za novu sezonu.

Gavrilo Pajović:

Okupljanje i zvanično. Krenuli smo sa ljekarskim pregledima. Počeće se sa treninzima, do 14. ćemo biti u Podgorici. Od 14. do 21. ćemo biti u Kolašinu, našoj staroj bazi, u hotelu Bjanka. Od 25. do 30. idemo u Kranjsku Goru gdje ćemo imati pripremne mečeve sa Himkijem i Nižnjijem. Nakon Slovenije se opet vraćamo u Podgoricu nakon čega ćemo od 6. do 7. septembra igrati memorijalni turnir u Sarajevu. U Sarajevu će učestvovati Kluž, Cedevita Olimpija i Gacijantep.

13. septembra imamo utakmicu sa Megom. Od Mege do ABA Super Kupa očekujemo odlazak na još jedan turnir, vjerovatno u Turskoj. Hasan Martin stiže 15. avgusta, Vud 11. a Bamfort 12.

 

Slobodan Subotić:

Dogodile su se neke promjene od našeg prošlog pressa. Potpisali smo četiri igrača. Moram biti jako zadovoljan kako funkcionišemo u klubu, sa pomoćnicima, menadžerom, direktorom. Bili su mi od velike pomoći. Svakim danom vidim da sam došao u veliki klub. Organizacija, želja, volja da se napravi nešto na velikom nivou. To me raduje.

Gledali smo puno igrača. Gledali smo prije svega njihov karakter. Ne želimo da dovodimo igrače na osnovu statistike i to smo postigli u velikoj mjeri. Doveli smo igrače koji žele da se dokažu, žele da igraju za klub, a ne ličnu statistiku. Kada je pozicija pleja u pitanju, većina igrača se odluči da ode u Evroligu i za manje pare i dosta njih čekaju NBA. Razočaran sam, bili smo blizu potpisa velikih imena, ali u zadnjem momentu su se predomislili, tražeći bolje uslove ali to me ne brine. Trenutno raspolažemo sa dva, tri imena. Moja želja je bila da su svi tu danas ali to nije bilo moguće. Nadam se da ćemo biti kompletni kada odemo u Kolašin.

Vremena nema puno, novi trener, nova filozofija. Da se što bolje upoznamo. Sezona će biti izuzetno teška, izuzetno jaka ABA Liga ove godine. Moramo biti maksimalno spremni da možemo parirati svim protivnicima.

 

 

Aleksa Ilić:

Danas počinjemo sa pripremama i imaćemo period od dva mjeseca da se spremimo. Mislim da je to dosta vremena da se uklopimo kao ekipa. Čekamo pojačanja da nam se priključe i imaćemo nekoliko turnira sa jakim utakmicama. Sigurno da nam fale igrače koji su sa reprezentacijom uz Filipa koji se oporavlja. Očekuje nas dosta jaka ABA liga, dosta ekipa koje će se boriti za plej-of ali mislim da imamo dosta vremena da se spremimo i uđemo u pravi ritam.

 

Martins Meiers:

Prije svega bih želio da kažem da sam veoma srećan što sam došao da igram u Podgoricu. Klub sa velikom istorijom, klub koji uvijek igra Evrokup ili Evroligu. Znam da sam došao u dobro organizovan klub. Daću sve od sebe i uvijek želim da igram srcem. Nisam dobar govornik ali pokušaću da pokažem sve na terenu.

 

Pitanje za Aleksu Ilića:

„Kako se osjećaš? Da li si se uželio utakmica?“

Jesam. Propustio sam skoro cijelu sezonu, odigrao sam svega 5 utakmica prošle godine. Imam želju da igram. Spreman sam fizički, radim već neko vrijeme normalno. Iskoristiću pripreme da se uigram sa ekipom i spreman dočekam početak sezone.

Pitanje za trenera Subotića:

„Da li je to to što se tiče pojačanja? Ili se očekuje još neki igrač?“

Samo plejmejkera tražimo. Na ostalim pozicijama smo dobro pokriveni. Dosta mladih igrača koji su za mene nepoznanica. Vidjeću šta mogu i na osnovu toga i prvih prijateljskih mečeva znaćemo više.

 

Koje su ambicije?

Ambicije su skrivene. Imao sam sastanak sa igračima i ja bih te ambicije i želje ostavio među nama. Želim da moja ekipa igra hrabru košarku. Košarku koja će pokazati publici da se ova ekipa bori, izgara na terenu i da svaki igrač igra za ekipu, a ne ličnu statistiku. Ne želim da govorim šta je bilo u prošlosti ili da nekoga kritikujem. Od momenta kada sam odlučio da ću potpisati, znam šta je krasilo ovaj kraj i klub godinama.

 

Pitanje za Gavrila Pajovića:

„Kada će biti promovisan trener Studentskog Centra?“

U narednih par dana ćemo promovisati trenera Studentskog Centra. Sa Studentskim centrom smo napravili odličan posao prošle sezone i mislim da ćemo ove sezone u tom pravcu i nastaviti. Da naši mladi igrači koji se ne izbore za prvi tim kod Subotića dobiju šansu da igraju prvu crnogorsku ligu. Nadam se da ćemo promovisati trenera do odlaska u Kolašin.

 

Pitanje za trenera Subotića:

Da li je jedan od motiva da potpišete bio i da se dokažete kući?

Sigurno. Kada sam potpisao dobio toliko poziva iz Novog. Od prijatalje, od bivših saigrača, koji su najavili dolazak na svaku utakmicu. Žele da Budućnost i ja napravimo rezultat. Velika je to obaveza i veliki izazov za mene. Trener sam preko 20 godina, ali još uviek imam u sebi želju za dokazivanjem. Ne mogu se pomiriti sa prosječnim rezultatima. Takav sam bio i igrač, to sam pogotovo shvatio kada sam iz Olimpije otišao u Aris. Dok se budem bavio ovim poslom, sigurno ću tako razmišljati.

 

„Kakvu reakciju publike očekujete? Malo smo specifična sredina..“

Nijeste specifična sredina. Radio sam u Grčkoj, Bliskom Istoku, Italiji. Znam da je publika svuda ista ako pobjeđuješ. Ako nema rezultata, kritike, nema dolaženja na utakmice, to je normalno. Na nama je sve – da dovedemo publiku i da ih ostavimo u dvorani. I da budu i nakon poraza uz nas jer smo dali sve od sebe.

 

„Da li možete prokomentarisati konkurenciju? Mornar, Partizan, Zvezda, Cedevita Olimpija, svi se pojačavaju?“

Aba liga izgleda kao nikad jača. Svi se još pojačavaju. Pratimo svaki dan. Ja volim da gledam moju ekipu, da se spremimo što bolje za sezonu. Slažem se da će biti jako teško ove godine. Svi žele i vide neku šansu da uđu u plej-of. Moramo se koncentrisati samo na naš rad i ne komentarisati druge puno. Napraviti hemiju u ekipi, to je najteži posao trenera.

Povezani članci:
bmw
KKBOneteam
202222
one team 2020

Prijavite se na naš njuzleter:

Pratite nas:

© All rights reserved 2017 Budućnost VOLI, Powered by Amplitudo