Izjava Petra Mijovića i Danila Nikolića pred meč sa Unikahom
slika 05.11.2019. 14:00 h
Trener naše ekipe Petar Mijović i krilni centar Danilo Nikolić dali su izjave pred meč grupne faze Evrokupa sa ekipom Unikahe.

Petar Mijović: U Podgoricu nam stiže jedna izuzetno kvalitetna ekipa iz možda najjače lige u Evropi koja je ujedno i prvoplasirana ekipa u našoj grupi Evrokupa. O Unikahi ne treba trošiti puno riječi jer se radi o ekipa koja godinama u nazad svake godine pravi tim koji kroz takmičenje u španskoj ligi i Evrokupu predstavlja tim koji je kadar za osvajanje tih takmičenja. Mi smo nakon perioda gdje je dosta poraza na jednu loptu uticalo i na samopouzdanje i raspoloženje u timu odigrali jedan zreo i pametan meč u Beogradu protiv Mege Bemax i u značajno boljem raspoloženju dočekujemo Unikahu. Momci su zdravi i spremni, već smo od povatka iz Beograda odradili dva treninga, a očekuju nas još dva treninga pripreme za Unikahu. Kroz trening i način na koji radimo, zbilja smo optimisti i osjećam da ekipa raste ali i da je daleko od maksimuma i mislim da možemo da kroz utakmice protiv velikih favorita kao što je Unikaha da izgledamo jako dobro i da napravimo jedan kontinuitet dobrih igara. Zasigurno je Unikaha favorit, ali ćemo uraditi sve da odigramo utakmicu na visokom nivou i u dijelu koncentracije i energije kao i posebno pritiska na njihovu spoljnu liniju. Pokušaćemo i da iskontrolišemo defanzivni skok koji je do sada bio na lošem nivou. Sve to bi trebalo da donese situaciju gdje ćemo što je moguće duže biti u meču sa Unikahom i ako se ukaže prilika i da pobijedimo.


Danilo Nikolić: Unikaha je jedan od glavnih favorita za osvajanje Evrokupa ove sezone i uvijek je motiv više igrati protiv njih. Mi i dalje tražimo prvu pobjedu u grupnoj fazi, a iako nismo u dobroj poziciji za plasman u narednu rundu daćemo sve od sebe dok još postoji šansa. U prvom meču sa Unikahom odigrali smo dobro tri četvrtine, ali je uzrok poraza bila naša igra u drugoj četvrtini koja nije bila na nivou. Pred našim navijačima nadam se da možemo biti fokusurani svih 40 minuta kako bi slavili i stekli dodatnu šansu za plasman u narednu rundu.

KKB
bmw
KKBOneteam
Budu

Prijavite se na naš njuzleter:

Pratite nas:

© All rights reserved 2017 Budućnost VOLI, Powered by Amplitudo