Plavi krenuli sa treninzima
slika 06.05.2020. 14:05 h
Košarkaši ekipe Budućnost Voli krenuli su sa treninzima nakon pauze nastale zbog pojave korona virusa.

Nakon pauze nastale pojavom korona virusa, košarkaši ekipe Budućnost Voli odradili su danas prvi trening. Trening je sproveden uz poštovanje mjera koje su propisali Institut za javno zdravlje i Nacionalno koordinaciono tijelu. Košarkaši naše ekipe trenirali su odvojeno u grupama, a medijima i navijačima našeg kluba obratili su se sportski direktor našeg kluba Gavrilo Pajović i kapiten našeg tima Suad Šehović.

Gavrilo Pajović:
“Nadam se da će u narednim danima treninzi funkcionisati onako kako treba i da će isto tako doći do dodatnih ublažavanja mjera. Kao klub bićemo spremni da odigramo završnicu ABA lige i da na terenu dobijemo šampiona. Situacija u Crnoj Gori, kao i u regionu, značajno se popravila i mislim da postoje svi uslovi da se regionalno takmičenje nastavi. U svakodnevnoj smo komunikaciji sa strancima, oni su željni da dođu kada se steknu uslovi za to, što je svakako za pohvalu. Spremni su da dođu i pored toga što je situacija u njihovoj zemlji dosta teža nego ovdje. Osnov svega je čekanje odluke Evrolige koja će biti 24. maja. Nadamo se da će se i ABA Liga odigrati do kraja.
Stranci rade individualno u svojim domovima. Nadamo se da ćemo znati neformalnu odluku i prije 24. maja kako bi im organizovali dolazak u Podgoricu kako bi se oni što prije priključili kolektivnim treninzima.Ukoliko Beograd ne bude spreman iz nekih razloga, Podgorica je spremna da organizuje završni turnir samim tim što smo kao zemlja najbolje prošli pandemiju u regionu. Mi smo realni i objektivni da Partizan koji je prvi u regularnom dijelu bude domaćin, ali ukoliko nisu spremni da organizuju turnir mi smo spremni ” kazao je sportski direktor “plavih” Gavrilo Pajović.
“S velikim nestrpljenjem čekali smo ovaj momenat, da budemo na terenu i da radimo na fizičkoj i tehničkoj pripremi. To je značajan napredak u odnosu na karantinske treninge koje smo radili u svojim domovima. Bitno je da se u regionu smanjuje broj zaraženih i nadam se da ćemo krajem maja dobiti pozitivne vijesti u vezi sa nastavkom sezone. Ostao je onaj najbitniji dio, koji svi najviše volimo, kada se lomi sezona i donosi odluka o prvaku”, rekao je Šehović.

bmw
KKBOneteam
202222
one team 2020

Prijavite se na naš njuzleter:

Pratite nas:

© All rights reserved 2017 Budućnost VOLI, Powered by Amplitudo