Plavo bijeli treniraju na Žabljaku
slika 21.08.2020. 10:30 h
Tri dana rada u Podgorici, a onda put na Žabljak. Već nedjelju dana košarkaši Budućnost Volija u kompletnom sastavu žestoko rade na sjeveru Crne Gore. Petar Mijović i njegovi izabranici u sjajnim uslovima iz dana u dan pojačavaju tempo kako bi “plavi” potpuno spremni dočekali početak sezone.

Petar Mijović:

“Sve je u maksimalnom redu. Radimo dva puta dnevno u dvorani i imamo sve uslove za dobar rad. Imamo mogućnosti da radimo na visokom nivou i pokušavamo da iskoristimo sve što nam se pruža. Imamo situaciju da je veliki broj igrača došao na zavidnom nivou spremnosti, što nam je olakšalo rad na samom početku. Možda i brže od očekivanog ušli smo u malo jači ‘dril’ i veći intenzitet i obim treninga. Vremena do prve utakmice imamo dovoljno, pa i oni koji nijesu na maksimalnom nivou imaju prostora da budu na optimumu. Jako sam zadovoljan nivoom posvećenosti svakog od njih, koncentracijom, intenzitetom rada. Sve je na nivou na kojem želimo da budemo.

Ovoj ekipi za ambicije koje imamo, a koje su visoke u svim takmičenjima, potrebno je da dovedemo igrača koji će u okviru pozicije koju pokriva da napravi razliku. Jednog ozbiljnog košarkaša i sa tim jednim imenom mislim da bismo zaokružili dobar i radan tim. Tim koji ima svoju širinu i koji u kontinuitetu može da prikazuje dobre partije i pobjeđuje.

Mi već imamo dobar tim na okupu i što se meni posebno sviđa, mlad. Gro tima ima između 22 i 25 godina, a imamo 16-godišnjaka (Fedor Žugić) koji ozbiljno konkuriše za mjesto u ekipi. Ova ekipa ima prostor za ozbiljan napredak, kako kroz treninge, tako i kroz utakmice. Uz tog jednog igrača vrhunskog nivoa možemo da budemo izuzetno opasni."

 

"Već je prošlo 10 dana priprema. Radimo dobro, imamo odlične uslove na Žabljaku. Poslije pauze od skoro pola godine svi smo srećni što smo ponovo krenuli sa košarkaškim obavezama. Svima je bilo neobično poslije tolike pauze, ali brzo smo se navikli. Uživamo u svakom treningu i radujemo se prvim pripremnim utakmicama. Na svakom treningu se osjeća pozitivna atmosfera, svi momci su veoma raspoloženi za rad.

Nadamo se da će se sva ova situacija vezano za virus popraviti i da će se život što prije vratiti u normalu, kako bismo ABA ligu i Evrokup počeli na vrijeme i sve utakmice nesmetano odigrali. Svi smo se uželjeli da ponovo vidimo naše navijače i punu „Moraču“." - izjavio je Petar Popović 

 

"Šest-sedam dana smo na Žabljaku, po meni idealnoj destinaciji za početak priprema. Na samom smo startu, prolazimo najteži dio, ali se vidi da smo dobro radili tokom pauze. Svi smo željni košarke i jedva čekamo da počnu utakmice. Nadamo se da će se i epidemiološka situacija popraviti, kako bi sezona mogla da počne što prije i da će sve proteći u najboljem redu." - izjavio je Danilo Nikolić

Fotogaleriju možete vidjeti na linku: Fotogalerija - Žabljak

bmw
KKBOneteam
202222
one team 2020

Prijavite se na naš njuzleter:

Pratite nas:

© All rights reserved 2017 Budućnost VOLI, Powered by Amplitudo