Budućnost dobila Borac u neizvjesnoj, rovovskoj borbi
slika 17.10.2020. 21:01 h
Košarkaši Budućnost VOLI-ja savladali su ekipu Borca iz Čačka 86:83 (19:26, 29:18, 12:11, 26:28 ).

U jednoj pravoj rovovskoj borbi u kojoj su gosti iz Čačka pokazali da pobjeda nad Partizanom nije bilia slučajnost, "plavo-bijeli" su morali, baš kako je najavio trener Petar Mijović da igraju jako svih 40 minuta meča. 

Naši košarkaši su uspjeli da upišu pobjedu u posljednjim sekundama meča..

Ponovo je fenomenalnu patiju pružio Nikola Ivanović koji je bio MVP meča sa 27 poena, 5 asistencija i dvije ukradene lopte

Čačani  su bolje otvorili meč i na samom startu napravili seriju od 6:0. Nakon par izgubljenih lopti naših košarkaša i rezultata 10:2, Petar Mijović je bio primoran da zove timeout. 

Nakon mini pauze Petar Popović sa dvije vezane pogođene trojke  vraća našem timu rezultatski priključak. 

Popović je inače bio i najbolji naš igrač u prvoj dionici sa postignutih 10 poena. 

U drugoj četvrtini odličnu rolu je imao Nikola Ivanović. On je u ovom periodu ubacio 13 poena (dvije trojke), podijelio 3 asistencije.  Naši košarkaši su uspjeli da se vrate u meč. 

Suad Šehović je sa dvije vezane trojke vratio rezultat u egal, a polaganjem Džasitna Kobsa, prvi put smo poveli na 40 sekundi do kraja druge četvrtine. 

U trećoj četvrtini viđena je fizički jaka košarka, igralo se na ivici faula što se i odrazilo na rezultat iste. 

Ivanović i Popović su pogađali van linije 6,75 za održavanje rezultatske prednosti. 

U posljednjoj četvrtini Ivanović je imao svoj šou, sa 7 vezanih poena, od ukupno 11 u ovom periodu. Izledalo je tada da će "plavo-bijeli" meč laganije privesti kraju, ali ekipa iz Čačka se nije predavala i na kraju uspjela je da se vrati rezultatski u utakmicu. 

Neizvjesnost je bila sve do posljednjih sekundi, kada su naši košarkaši imali više smirenosti u završnici sa linije slobodnih bacanja. 

Pored Ivanovića, dobru partiju je pružio Petar Popović sa 16 poena (3/4 za 3 poena), dok su Melvin Edžim i Draga Apić meč završili sa po 10 poena. 

Budućnost je ovom pobjedom, uspjela da ostane stoprocentna u ABA ligi, sa sve tri pobjede.

 

bmw
KKBOneteam
202222
one team 2020

Prijavite se na naš njuzleter:

Pratite nas:

© All rights reserved 2017 Budućnost VOLI, Powered by Amplitudo