Predstavljen jedan od najboljih igrača u istoriji kluba i novi strateg Budućnost Volija
slika 28.01.2021. 19:00 h

Predsjednik Budućnost Volija Dragan Bokan objasnio je sve okolnosti vezane za odlazak Petra Mijovića iz kluba.

- Iznenadna i vanredna konferencija za medije je sa jedne strane mi nije draga. To je zbog toga što je Budućnost Voli u ovom trenutku morao da mijenja trenera. Odlazak Mijovića, na njegovu inicijativu, nijesmo očekivali na početku sezone. Znajući da smo imali probleme u prethodnoj sezoni, u ovoj smo krenuli dobro. Kako je sezone odmicala, Petar Mijović nije bio zadovoljan kako stvari stoje. Nažalost za sve nas u klubu, donio je odluku da je bolje da prepusti tim novom treneru, nego da dođemo u situaciju da nastavimo sa promjenjivim rezultatima koji bi nas doveli ka ispadanju u Evrokupu i lošem rezultatu u ABA. Zahvaliću se, u ime svih u klubu, Petru Mijoviću, koji se pokazao kao profesionalan i odgovoran. Od rada sa mlađim selekcijama, pa kao pomoćni trener prvog tima, potom i šef stručnog štaba prvog tima. Želim mu sreću u nastavku karijere, siguran sam da je perspektivan trener i da će nastaviti da gradi karijeru. Povjerenje koje je dobio u Budućnost Voliju od 2017. do srijede je ono što je Petra Mijovića dovelo na mnogo veći nivo trenera, nego prije nego je došao u klub. Zaslužuje da mu se pohvalno obratim – rekao je Bokan.

Definitivna odluka bila je skoro izvjesna već u utorak.

- U razgovoru koji smo imali pred meč sa Virtusom u Bolonji, rekao mi je, ponovio već nekoliko puta, da nije zadovoljan kako reaguju igrači i da je skeptik da tim pod njegovim vođstvom može doći do značajnog rezultata. Na tom sastanku, gdje sam bio prisutan, očekivao je reakciju od igrača i to nije dobio na meču protiv Virtusa. Nije je dobio ni na drugom meču protiv Cedevita Olimpije u Ljubljani prethodne sedmice, a nije bio ni zadovoljan igrom u četvrtoj dionici pobjede nad Borcem u Čačku – dodao je Bokan.

Sveukupno, rezultati Mijovića od starta sezona bili su dobri...

- Da budem precizan, ovdje nije problem u porazima, već u reakciji tima i onom što bi dovelo Budućnost Voli u situaciju koju navijači ipak ne bi mogli prihvatiti. Po dolasku iz Italije, oko 19 časova u srijedu mi je saopštio odluku da želi da pruži šansu ekipi i da ekipa pod njegovim vođstvom ne može da se podigne – zaključio je Bokan.

Predsjednik Bokan poželio je dobrodošlicu Dejanu Milojeviću.

- Deceniju sam na čelu kluba, a prvi put predstavljam trenera koji je bio istaknuti član generacija koje su pravile velike rezultate, koje su osvajale titule početkom prve decenije vijeka. Nakon uspješne karijere igrača, kao trener nam je pravio velike probleme u ostvarenju ciljeva. Njegov trijumf na klupi Mege protiv nas 2016. godine u ABA plej-ofu je za mene najteži poraz. Uskratio nas je da se već te godine borimo za ABA tron u finalu. Ponosan sam što smo nakon tri ili četiri poziva u posljednjih pet-šest godina došli u situaciju da nas Dejan vodi. Dolazak u Budućnost ga je afirmisao kao i igrača. Nastavljamo, a Dejan počinje, bez imperativa osvajanja ABA lige. Želimo da čekamo naš trenutak i ove godine, a siguran sam da ćemo naredne sezone biti još mudriji. Želimo da razvijamo mlade igrače, da im pružamo šansu. Sada imamo četiri-pet mladih igrača koji konkurišu za prvi tim za narednu sezonu – rekao je Bokan.

Milojević se javnosti obratio već oko 18 časova, dva sata po dolasku u Podgoricu.

Ugovor je potpisan na dvije i po godine, uz klauzulu da nakon svake sezone može napustiti tim samo ako dobije NBA ponudu.

- Podgorica je meni drugi grad, gdje imam mnogo prijatelja, gdje sam i privatno dolazio a ne samo profesionalno. Osjećaću se kao kod kuće, pružiću sve od sebe. U Megi sam imao lijep posao, sa zanimljivim igračima sa kojima sam želio da radim svake godine. Vjerujte, da mi ovaj tim Budućnost Volija nije zanimljiv, ne bih došao. Srećan sam što u profesiji mogu da biram. Mislim da će ovaj posao biti dobar za mene. Moj cilj je da odem u Ameriku, korona je to poremetila. Imao sam pregovore sa dva NBA kluba. Budućnost Voli je bila vrlo korektna što smo u ugovoru definisali tu klauzulu, a to ne znači da će jedan promil moje posvećenosti biti manji. Moja glava će biti u potpunosti u Budućnost Voliju, ne u NBA. Gledamo da uđemo u plej-of ABA, da probamo da izbacimo nekog mladog igrača, da budemo konkurentni. A u plej-ofu svako svakog može pobijediti – rekao je Milojević.

Milojević je obasnio, zbog čega je u prethodnim godinama odbijao ponude da preuzme ,,plave“ – a upravo sada prihvatio.

- Nekoliko puta smo bili u komunikaciji nekoliko godina, a ciljevi se tada nijesu poklopili. SAda jesu, srećan sam što sam ovdje. Želim da pokažem da, pored rezultata koji su obaveza, možemo da izbacimo i neke mlade talente. Ekipa je sastavljena od nekih mojih bivših igrača sa kojima sam uspješno sarađivao, koji su kvalitetni. Ekipa je meni interesantna i veliki izazov za rad.

Kada je sastav stručnog štaba u čitanju, Dejan Milojević već ima jasne planove.

- Srđan Flajs je tu, vratio se u klub, bio je dio stručnog štaba Aleksandra Džikića kada su ostvarivani najveći uspjesi. Za čas posla smo se dogovorili. Pomoćnik ostaje Vlado Todorović.

Dejan Milojević je kazao da će se o eventualnim pojačanjima razmišljati u narednom periodu – a rok za ABA ligu biće najvjerovatnije do kraja februara.

- Narednih dana ćemo vidjeti. Da se malo bolje upoznam sa igračima, da bih donio ozbiljniji sud. Jedno je gledati sa strane, a drugo kada si ,,unutra“ i vidiš kompletnu sliku sastava. Svi igrači su moji prijatelji, ja bez njih i oni bez mene ne možemo biti uspješni. Pokušaću da napravim da budemo jedno – rekao je Milojević.

bmw
KKBOneteam
202222
one team 2020

Prijavite se na naš njuzleter:

Pratite nas:

© All rights reserved 2017 Budućnost VOLI, Powered by Amplitudo