Nastavak mini serije po Hrvatskoj: Budućnost gostuje Zadru
slika 15.03.2021. 12:16 h
Nakon tijesne pobjede u Zagrebu naši momci nastavljaju mini turneju po Hrvatskoj gostovanjem u Zadru. 

Pandemija koronavirusa je "zaslužna" što sa Zadranima igramo dva meča u desetak dana, jer je u pitanju vanredno kolo, kojim nadoknađujemo ranije otkazani meč.

"Plavo-bijeli" bez obzira na osicilacije u igri su u pobjedničkom ritmu, i nakon martovske pauze nanizali su sve pobjede u svim takmičenjima.

U tom post-martovskom periodu, upravo je najubjedljivija pobjeda bila protiv Zadrana u Morači. 

U jednoj pravoj šuterskoj klinici ekipe Dejana Milojevića sa čak 16 pogođenih trojki iz 32 pokušaja, ubjedljivo smo slavili protiv uvijek neugodnog protivnika.

I protiv Cibone je šut sa linije 6,75 bio na nivou (11 od 27), a raduje svakako, sad već sjajan kontinuitet Melvina Edžima, kao i "probuđeni" Danilo Nikolić i Amedeo Dela Vale. 

Ivanović igra fenomenalnu odbranu, i protiv Cibone je zabilježio čak 4 ukradene lopte. 

Glavni duel u Zadru ipak će se voditi u reketu, gdje će Vili Rid imati zadatak da zaustavi sjajnog Činanua Onuakua koji je jedan od najproduktivnijih centara lige. 

Zadar će, za razliku od prve utakmice u Morači, biti pojačan za beka Džastina Kartera, koji je bitan šraf u igri tima Veljka Mršića. Takođe, Zadrani najavljuju da će biti bez Kodija Džastisa, Filipa Kraljevića i Antonia Jordana.

Hrvatski tim je nakon poraza od nas doživio i poraz na svom terenu od FMP-a, pa će zato dati sve od sebe da poprave utisak.

U međusobnim duelima je 21:12 za naš tim, ali u Zadru je rezultat nakonjen domaćoj ekipi 9:7. 

Nakon Zadra naš tim nastavlja sa izuzetno teškim rasporedom, gdje nas u narednom kolu čeka derbi protiv Crvene zvezde.

bmw
KKBOneteam
202222
one team 2020

Prijavite se na naš njuzleter:

Pratite nas:

© All rights reserved 2017 Budućnost VOLI, Powered by Amplitudo