Triler u Monte Karlu: Pobjednik nosi sve
slika 30.03.2021. 15:01 h
Jedan od najneizvjesnijih duela TOP 8 faze sjutra u Monte Karlu dobija svoj rasplet.

Naši košarkaši su uspjeli da naprave brejk u prvoj utakmici, ali nisu uspjeli da ga sačuvaju na "domaćem terenu". 

Monako je uspio da u kratkom roku sabere redove, i u Ljubljani povrati prednost domaćeg terena. 

Gledajući obije utakmice "crveno alarm svijetlo" treba da se upali u našim redovima zbog katastrofalnog šuta za tri poena. 

U oba meča pogodili smo samo sedam trojki iz 28 pokušaja (u Ljubljani samo 2/15). Od tih sedam, četiri puta je bio precizan Džastin Kobs (sa 4/7 u oba meča jedini sa prelaznom ocjenom). To znači da je ostatak tima u dva meča šutirao samo 3/21. 

Tako Melvin Edžim i Danilo Nikolić, igrači koji je su prijetnja spolja za svakog protivnika, još nemaju pogođenu trojku u ovom duelu. 

Druga stvar koja bi morala da se dovede u red je veliki broj izgubljenih lopti. U oba meča ukupno 31 izgubljena lopta. 

Monako više nije nepoznanica. Glavni doprinos napadu daje kvartet Grej, Najt, Bost i Lesor tako da tim Dejana Milojevića mora da nađe formulu da zaustavi nekog od njih. 

Moramo da budemo spremni i na fizički jaču košarku, koja je često i preko granice faula. 

Dovoljno je ogledati sve te blokove koji se postavljaju spoljnim igračima ekipe iz Monte Karla. Uz sve to Monako ima prednost domaćeg terena. 

Pred našim momcima je svakako težak zadatak. Igramo protiv ekipe koja se prošetala kroz TOP 16 fazu, izbacila jednu Unikahu i bila ispred Huventuda, koja igra sjajno u domaćem prvenstvu, i koju trenira Zvezdan Mitrović koji odlično poznaje sve naše prednosti i mane. 

Ali, sa koncetracijom i podešavanjem nišanskih sprava, vjerujemo da Budućnost može ponovo da pokori Monte Karlo, i tako prvi put u istoriji dođe do polufinala Evrokupa, gdje čeka Gran Kanarija, ali i prednost domaćeg terena.

bmw
KKBOneteam
202222
one team 2020

Prijavite se na naš njuzleter:

Pratite nas:

© All rights reserved 2017 Budućnost VOLI, Powered by Amplitudo