Derbi ABA lige: Naplata za poraz u Ljubljani
slika 07.04.2021. 15:55 h
Nakon što smo uspjeli da vratimo ekipi Mege za poraz u prvom dijelu sezone, sada nas čeka još jedna ekipa koja može da se pohvali trijumfom nad nama u prvom djelu sezone.

Ove sezone se pogodilo da sa ekipom Cedevita Olimpija imamo dosta isprepletanih utakmica, pošto smo pored ABA lige igrali i u sklopu TOP 16 faze Evrokupa.

A slovenačka ekipa je bila ljubazan domaćin našoj ekipi, i prepustila nam dvoranu u sklopu TOP 8 faze Evrokupa u susretu sa Monakom.

Teret poraza u toj fazi se osjetio u igri košarkaša Dejana Milojevića u duelu s Megom, pogotovo na samom početku, ali je naš trener uspio da podigne ekipu, i na kraju čak i ubjedljivo trijumfuje.

Raduje nas dobra forma Nikole Ivanovića, koji je protiv Mege pokazao zašto je MVP ABA lige za mart mjesec.

Odlična je i rastuća forma Petra Popovića, koji dobija sve veću minutažu, i koji je čovjek od zadatka našeg trenera. Vidjelo se to pogotovo u majstorici s Monakom gdje je bukvalno "u džep stavio" prvog stijelca ekipe Roba Greja.

Zabrintuost ostaje zbog i dalje loše forme sa perimetra. Naši momci moraju da podese nišanske sprave, pogotovo jer u goste dolazi jedna takva ekipa.

Cedevita Olimpija ove sezone igra košgeterski najpotentniju igru u ABA ligi i sa 88,8 poena po meču su objedljivo prvi u ligi.

Posebna specijalnost su im šutevi za tri poena, gdje pogađaju 12,6 trojki sa 42 odsto uspješnosti (najbolji u ligi).

Čak šestorica košarkaša imaju u prosjeku dvocifren košgeterski učinak, a svakako najopasniji je Jaka Blažić.

Kad uđu u ritam teško ih zaustaviti, jer Peri, Murić, Hopkins, Džons, Braun mogu da pogađaju u serijama.

Od tri meča, koliko smo odigrali ove sezone, "Zmajevi" su slavili dva puta (oba puta Stožice), dok smo mi slavili u odlučujućem meču TOP 16 faze, koji je odredio putnika u TOP 8.

Utakmica počinje od 18 časova sa prenosom na RTCG- i Areni Sport.

bmw
KKBOneteam
202222
one team 2020

Prijavite se na naš njuzleter:

Pratite nas:

© All rights reserved 2017 Budućnost VOLI, Powered by Amplitudo