Budućnost skida prokletstvo dvorane Leona Štukelj
slika 10.04.2021. 09:50 h
Nakon završetka evropske priče u Evrokupu, naši košarkaši su imali dvije vezane utakmice protiv timova koji su direktni konkurenti za final 4 ABA lige.
Ekipa Dejana Milojevića je upisala obije pobjede (i protiv Mege, i protiv Cedevita Olimpije). 
 
U oba meča smo imali osicilacije u igri. Protiv Mege smo loše otvorili, gubili na početku 11 poena, ali smo brzo uspjeli da slomimo otpor protivnika i da na kraju slavimo ubedljivo, na krilima prije svih Nikole Ivanovića. 
 
Protiv COL smo imali sjajnu prvu četvrtinu, zahvaljujući solu Melvina Edžima koji je u toj dionici postigao čak 15 poena. Gosti se vratili, pa onda i sami poveli. Sjajnom rotacijom, i zatezanjem odbrane dobili smo i taj meč na kraju ubjedljivo. 
 
U oba meča vidi se da ekipa vuče neke boljke još iz duela sa Monakom. Prije svega u branjenju reketa (posebno se vidilo u drugoj četvrtini meča sa COL gdje smo protivniku dozvolili veliki broj ofanzivnih skokova). 
 
Procenti za 3 poena takođe nisu na zavidnom nivou jer smo u dva meča pogađali u prosjeku 25%. 
 
Nišanske sprave trebaju posebno da se podese jer znamo kakvi su obruči u dvorani Leon Štukelj. 
 
Krka je inače ekipa koja može da se pohvali da nam je na posljendja dva gostovanja u Novom Mestu oba pute uzela skalp. Posebno je težak bio prošlogodišnji poraza kada smo primili trojku u posljednjoj sekundi od Glena Kouzija. 
 
Slovenačka ekipa je posljednja na tabeli (ne računajući Primorsku koja je istupila iz lige) i očekuje ih grčevita borba za opstanak, čime će sigurno imati motiv više u duelu s nama. 
 
Ove sezone uspjeli su da dobiju Partizan i Megu kući, a prošlih godina umijeli su da pored nas dobiju i Crvenz zvezdu. 
 
Ekipu predvode iskusni Rok Stipčević (koji je sa našim Melvinom Edžimom branio zajedno boje Virtusa Rome), kao i Roderik Kamfor.  Njih dvojica su glavno napadačko oružje Dalibora Damjanovića. 
 
Dobar doprinos daje i krilni centar Jure Škifić. 
 
Meč se igra u nedjelju od 13 časova.
bmw
KKBOneteam
202222
one team 2020

Prijavite se na naš njuzleter:

Pratite nas:

© All rights reserved 2017 Budućnost VOLI, Powered by Amplitudo