Press konferencija pred finale ABA lige
slika 14.05.2021. 12:30 h
Na pres konferenciji pred početak finala ABA lige medijima su se obratili šef stručnog štaba, Dejan Milojević, i Nikola Ivanović.

Prvi se medijima obratio Nikola Ivanović:

“Ovo su najbitnije utakmice, a čekamo ih u dobrom stanju i dobroj formi. Znamo mnogo o toj ekipi, koliko su čvrsti i jaki. Cijele sezone igraju tako, nadam se da ćemo uspjeti da odgovorimo na njihovu agresivnost i da pod većim pritiskom nego do sada donosimo prave odluke.

Pretpostavljam da oni imaju pritisak, ali imamo ga i mi. Poražena ekipa uvijek napravi reakciju u drugom meču, ali fokus je sada samo na prvoj utakmici. Ovo je totalno nova serija, jeste da se znamo, ali sve se briše. Priča je drugačija, očekujem najveću moguću agresiju s njihove strane, najbolju igru u sezoni.“

 

Nakon Ivanovića, medijima se obratio šef stručnog štaba Dejan Milojević:

"Srećan sam što smo ovdje, čestitke i Zvezdi, nije bilo lako doći do finala. Vjerujem da nas očekuju lijepe utakmice, vjerujem da će ljubitelji košarke da uživaju i neka pobijedi bolji.

Meni je uvijek bilo najlakše da igram finalne utakmice. Mnogo je teže bilo doći do finala, nego sada izaći na teren i dati sve od sebe. Samo to ću da tražim od momaka - da daju sve što mogu. Da li će to biti dovoljno za titulu, vidjećemo - nadam se da hoće.

I mi i oni imamo neke prednosti. Oni su, recimo, u kontinuitetu u finalima, branilac titule ima veće samopozdanje, ali, s druge strane, ponekad je teže odbraniti, nego osvojiti. Zvezda i mi smo ekipe u kojima se zna ko šta radi. Mornar je, recimo, nepredvidiv, Vraneš može da vam ubaci 25 poena.. Zna se šta ima Zvezda, tu su Lojd i Volden, Davidovac koji igra sjajno važne utakmice, defanzivno Lazić i Dobrić rade veliki posao, u reketu su odlični Kuzmić i Noko. I mi i oni smo , jednostavno, dobri timovi.

Šta može presuditi u finalu?

Osnove košarke su najvažnije - kako šutirate slobodna bacanja, koliko imate izgubljenih lopti, koliko tačno ispunjavate ono što se dogovorite.. Ko bude čvršći, ko bude pravio manje grešaka, taj će biti bliži pobjedama.

 

bmw
KKBOneteam
202222
one team 2020

Prijavite se na naš njuzleter:

Pratite nas:

© All rights reserved 2017 Budućnost VOLI, Powered by Amplitudo