Džikić: Nikolić Zoran i Willie Reed su pri kraju kontakt-protokola
slika 04.09.2021. 20:50 h

"Početna faza pripremnog perioda je iza nas, urađeno je onoliko koliko smo mogli da uradimo, uzevši u obzir činjenicu da ne treniramo u kompletnom sastavu. Pokušali smo da iznivelišemo nivo pripremljenosti igrača koji su imali reprezentativne obaveze i onih koji su sa nama od okupljanja, i da ovu fazu završimo bez novih zdravstvenih problema. U tome smo i uspjeli, i time sam zadovoljan.

Postavljamo osnove igre u napadu i odbrani, radimo na pronalaženju najboljih i najefikasnijih načina da maksimiziramo kvalitete naših igrača. Nikolić Zoran i Willie Reed su pri kraju kontakt-protokola, očekujemo da za nekoliko dana počnu da rade sa ostatkom tima u punom obimu. To nas donekle usporava, ali drugog načina jednostavno nema.

Nažalost, situacija sa Wileyem je drugačija, njegova povreda je vrlo delikatna i zahtjeva pažljiv i duži oporavak i ponovno uvođenje u rad sa timom. Trening utakmice koje smo do sada igrali su svaka na svoj način imale različite ciljeve. Možda smo “poranili” sa provjerom protiv protivnika kvaliteta Karšijake, koja je odlična i iskusna ekipa, ali zbog situacije sa koronom broj nama dostupnih ekipa je limitiran." - rekao je Džikić.

bmw
KKBOneteam
202222
one team 2020

Prijavite se na naš njuzleter:

Pratite nas:

© All rights reserved 2017 Budućnost VOLI, Powered by Amplitudo